ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

Σε μια οργανωμένη παραλία είναι απαραίτητη η παροχή δραστηριοτήτων στο νερό, στη θάλασσα. Ένας ή περισσότεροι σταθμοί water sports μπορούν να βρίσκονται είτε πάνω στην παραλία ή σε επαγγελματικό χώρο γραφείο παράπλευρα της παραλιακής ζώνης, σε κοντινή απόσταση. Οι επαγγελματίες παρέχουν υπηρεσίες όπως ενοικίαση εξοπλισμού, εκμάθηση, εκδρομές, ψυχαγωγικά παιχνίδια και άλλες προσωπικές υπηρεσίες.

 

Τα σπορ που αναζητούν οι τουρίστες είναι: Windsurfing, Kitesurfing, Surfing, SUP, Kayak, Sailing tours, Cruises, Yacht Rental, Scuba Diving, Snorkeling, Water Skiing, Wakeboard, Jet Ski, Jet Boat, Parasailing, Tubes, Water Bikes, Fishing, Swimming.

 

Aναγνωρισμένες διεθνείς / Ελληνικές Ομοσπονδίες και ιδιωτικές εταιρίες οργανώνουν αγώνες και τουρνουά, σε παραλίες που πληρούν τις προυποθέσεις. Το σύνολο των σπορ στη θάλασσα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, τα θαλάσσια ρεύματα, τη θερμοκρασία των νερών και το μικροκλίμα της παραλίας. Έτσι σε κάθε διαφορετική περιοχή ενδέχεται να αλλάζει η περίοδος λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών. Κάποιες από τις δραστηριότητες χρειάζονται ανέμους, ενώ κάποιες άλλες υλοποιούνται όταν δεν φυσάει και δεν έχει κυματισμούς. Σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, η περίοδος των θαλάσσιων σπορ είναι από Απρίλιο έως και Νοέμβριο ή και Δεκέμβριο σε ορισμένες περιοχές.

 

Οι υδάτινες πλατφόρμες είναι μια επιπλέον υπηρεσία που έχει μεγάλη διάδοση στο εξωτερικό. Μια πλατφόρμα παράδειγμα 10μ. Χ 10μ. = 100τμ (δείτε φωτογραφίας) δίνει επιλογή στους επισκέπτες να κάνουν ηλιοθεραπεία μέσα στη θάλασσα, μια διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας. Είναι πολύ χρήσιμες σε παραλίες μικρού μεγέθους ή σε εκείνες που έχουν πέτρα αντί για άμμο, διότι αποτελούν μια επέκταση χώρου. Είναι φτιαγμένες συνήθως από κύβους πλαστικούς που ενώνονται και δημιουργούν την πλατφόρμα του μεγέθους που επιθυμεί ο καθένας. Τοποθετούνται σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία. Δυνατότητα να δημιουργηθούν διάφορα σχήματα, ακόμα και σε μορφή γέφυρας, που ξεκινάει από την παραλία.