ΣΠΟΡ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΕΥΕΞΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΣΠΟΡ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΕΥΕΞΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Τα σπορ της παραλίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας σε μια οργανωμένη παραλία. Πρόκειται για σπορ που μπορούν να έχουν τη μορφή παιχνιδιού αναψυχής, αλλά και τη μορφή τουρνουά έως και επίσημων πρωταθλημάτων.

Εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει συνήθεια ορισμένα γνωστά σπορ στις παραλίες της Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, όπως beach tennis, beach racquets, beach volleyball, beach soccer.

 

Υπάρχουν και άλλα σπορ που θα σας προτείνουμε διότι έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, που σημαίνει οτι οι τουρίστες τα αναζητούν στις διακοπές τους, όπως bocce, beach basket, beach handball, beach badminton, beach speedminton, Ogo balls, beach running, team building activities and games, beach yoga, beach fitness, speed disk / frisbee και άλλα. Τα περισσότερα από αυτά τα σπορ είναι κατάλληλα για την οργάνωση ανεπίσημων τουρνουά και αγώνων, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και το οικονομικό όφελος από την εγγραφή τους.

 

Σας προτείνουμε τη δημιουργία ενός υπαίθριου κέντρου σπορ / beach sports center  (καλύτερα να έχει και σκεγασμένο μέρος) στην άμμο, σε χωμάτινη επιφάνεια ή το γρασίδι. Το γυμναστήριο μπορεί να δημιουργηθεί και σε κλειστό χώρο με την προυπόθεση να έχει ανοιχτή θέα στην παραλία. Οι επαγγελματίες παρέχουν υπηρεσίες όπως ενοικίαση εξοπλισμού, άδεια χρήσης του γηπέδου / χώρου, εκμάθηση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ψυχαγωγικά παιχνίδια και άλλες προσωπικές υπηρεσίες.

Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της Γιόγκα σε όλο τον κόσμο, είναι πλέον χρήσιμο και μπορεί να αποφέρει έσοδο, η τοποθέτηση στην παραλία ειδικής ξύλινης κατασκευής yoga deck - platform, όπου άτομα ανεξάρτητα ή γκρουπ συλλόγων γιόγκα θα μπορούν να εξασκούνται, και να αισθάνονται οτι αυτή η παραλία είναι φιλική στην αγαπημένη τους άσκηση. 

Σε ορισμένους προορισμούς, όπου υπάρχει τουρισμός υψηλού οικονομικού επιπέδου, μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες μασάζ σε ειδικές ξαπλώστρες. Το σύνολο των σπορ στην παραλία εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και όταν η θάλασσα δεν είναι κατάλληλη για μπάνιο, οι επισκέπτες θα μπορούν να περνούν ευχάριστα επιλέγοντας κάποιες από τις παρεχόμενες αθλητικές δραστηριότητες στην άμμο.