ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΕΣ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΕΣ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι  παραλίες ήταν και είναι χώρος διοργάνωσης αγώνων και τουρνουά εδώ και πολλές δεκαετίες. Ξεκίνησαν από το 1960 στην Αμερική με διαγωνισμούς surf. Τα σπορ της παραλίας εκτός από το beach volley και το windsurfing δεν είναι Ολυμπιακά Αθλήματα, είναι δραστηριότητες αναψυχής και lifestyle για τους πιο πολλούς. Δεν τους λείπει η οργάνωση σε παγκόσμιες και εθνικές ομοσπονδίες/συλλόγους, με χιλιάδες αθλητές και οργανώνουν ανεξάρτητα τουρνουά & επίσημα πρωταθλήματα.

 

Οι αγώνες υποστηρίζονται κυρίως από τις εταιρίες που παράγουν τον εξοπλισμό και τα αξεσουάρ, πχ windsurf boards, εταιρίας γυαλιών ηλίου, εταιρίες ένδυσης παραλίας και θαλάσσιων σπορ. Στο βαθμό που οι αγώνες έχουν και τηλεοπτική, ιντερνετική ή άλλης μορφής προβολή από ΜΜΕ, τότε μπορούν να υποστηριχθούν χορηγικά από εταιρίες κάθε κατηγορίας αγαθών και υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, η διοργάνωση ενός νέου αγώνα για να καταφέρει να προσελκύσει τουρίστες, οφείλει να ξεκινήσει την διαφήμιση 12 μήνες πριν την διεξαγωγή και να διαθέτει κάποια στοιχεία μοναδικότητας, που δεν βρίσκει ο συμμετέχοντας στις εκατοντάδες άλλες επιλογές αγώνων που οργανώνονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

 

Υπάρχουν τουρνουά που είτε έχουν ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή ή απαιτούν εγγραφή με αντίτιμο. Διοργανωτές μπορούν να είναι εταιρίες management, ξενοδοχεία, σύλλογοι, επαγγελματίες της παραλίας και άλλοι. Ανάλογα με τους στόχους του διοργανωτή και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών, επιλέγεται η μία ή η άλλη μορφή αγώνων.

 

Τα σπορ που είναι κατάλληλα για διοργάνωση αγώνων στην παραλία είναι: beach tennis, beach racquets, beach volleyball, beach soccer, bocce, beach basket, beach handball, beach badminton, beach speedminton, beach running, team building games, beach fitness.

Στη θάλασσα: windsurfing, kitesurfing, surfing, SUP, Kayak, Sailing, Water Skiing, Wakeboard, Jet Ski, Long distance Swimming.