ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΜΠΙΝΓΚ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΜΠΙΝΓΚ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 

Οι ποιοτικές επιλογές διαμονής και μετακίνησης αποτελούν βασική συνθήκη της προοπτικής ανάπτυξης κάθε τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. Το αεροδρόμιο είναι σημαντικό να βρίσκεται σε απόσταση μάξιμουμ 1 ώρας από την παραλία. 

 

Είναι οτι πιο συνηθισμένο να υπάρχουν μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, βίλες, επιπλωμένα διαμερίσματα και κάμπινγκ κατά μήκος των παραλιών στην Ελλάδα, στα νησιά και τις παραλιακές πόλεις. Πολύ λίγα από αυτά έχουν την νοοτροπία να ενημερώνουν τους πελάτες τους για δραστηριότητες της δημόσιας οργανωμένης παραλίας. Αυτό είναι ένα στοιχεία που οφείλουμε να αλλάξουμε, διότι ο τουρίστας κάνει συγκρίσεις με εμπειρίες σε ξένες χώρες, όπου σε κάθε τουριστικό προορισμό, όλοι οι επαγγελματίες γνωρίζουν τι γίνεται και τι υπηρεσίες παρέχονται στις παραλίες. Οι επαγγελματίες των υπηρεσιών διαμονής έχουν ουσιαστικό όφελος και συμφέρον από μια αναβαθμισμένη παραλία που έχει πλήθος δραστηριοτήτων. Την προστιθέμενη αξία που θα προκύψει από τις προσπάθειες ανάδειξης μια νέας εικόνας παραλίας, πρώτα από όλους θα την εισπράξουν τα καταλύματα που θα αυξήσουν πληρότητες και μάλιστα σε περιόδους που το έχουν ανάγκη. Στο εξωτερικό τα μεγάλα ξενοδοχεία χρηματοδοτούν ή δίνουν χορηγίες σε είδος για αγώνες και εκδηλώσεις που γίνονται θεσμοί και προσελκύουν νέους τουρίστες. Επιπλέον, προτείνουμε στα ξενοδοχεία που έχουν ιδιωτική παραλία να την "γεμίσουν" δραστηριότητες διότι αυτό θα τους κάνει πιο ανταγωνιστικούς.

 

Οι καλές μεταφορές, τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΜ αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο στην αλυσίδα της εμπειρίας διακοπών. Είναι απαραίτητο να περνούν τα δρομολόγια μπροστά από τις παραλίες και να έχουν καλαίσθητες στάσεις πάνω στις παραλίες. Το όφελος είναι προφανές, αφού μεταφέρουν καθημερινά τουρίστες εκεί και θα μεταφέρουν ακόμα περισότερους εάν γίνονται πολλές δράσεις και γεγονότα στις παραλίες. Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική των τουριστικών γραφείων, έχουν προτεραιότητα οι παραλιακοί προορισμοί που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο και το ιδανικό όριο είναι η 1 ώρα.