ΜΠΑΡ, ΚΑΦΕ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΙ

ΜΠΑΡ, ΚΑΦΕ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΙ

 

Είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες που εμπλέκονται άμεσα με τις δημόσιες οργανωμένες παραλίες και έχουν το μεγαλύτερο συμφέρον να τις αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Οι Δήμοι ορίζουν τους αδειούχους που τοποθετούν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες και ελέγχουν λειτουργίες τους. Σε μερικές περιπτώσεις οι Δήμοι έχουν δημοτικές επιχειρήσεις με καταστήματα, μπαρ και άλλες υπηρεσίες στις παραλίες. Αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα επιτυχίας κάθε προσπάθειας αναβάθμισης παραλιών, η καλή συνεργασία Δήμου και επαγγελματιών. 

 

Τα beach bar, τα εστιατόρια, τα κέντρα ψυχαγωγίας ημέρας (water park, παιδότοποι) και τα νυχτερινά club που βρίσκονται πάνω σε παραλίες, άρα έχουν άδειες χρήσης λίγων ή πολλών τετραγωνικών μέτρων, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην προσπάθεια αναβάθμισης της συνολικής εικόνας της παραλίας τους. Μπορούν να συνεργαστούν με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρίες παροχής αθλητικών δραστηριοτήτων, οργάνωσης εκδηλώσεων, να ρωτήσουν τους πελάτες τους αν και τι επιπλέον δραστηριότητες θα ήθελαν. Μπορούν ακόμη και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας να επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις (κινητές) και εξοπλισμό διεξαγωγής σπορ και φεστιβάλ, έχοντας κέρδη από την ενοικίαση και την αυξημένη κατανάλωση των προιόντων τους.

 

Οι αδειούχοι για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων, οφείλουν να διατηρούν μια τάξη και απόσταση από τους χώρους δραστηριοτήτων, ώστε ναμην ενοχλούνται όσοι επιθυμούν την ηλιοθεραπεία και την ηρεμία.