ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ BEAUTY & SPA

ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ BEAUTY & SPA

 

Πρόκειται για την εμπορική δραστηριότητα κάθε επισκέπτη τουρίστα, που κάνει ψώνια αγαθών και υπηρεσιών καθημερινής ανάγκης και σουβενιρ από καταστήματα, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνουμε σε αυτή την θεματική ενότητα την ζήτηση υπηρεσιών SPA, Ευεξίας & Ομορφιάς. 

Οι καταναλωτικές συνήθειες των σύγχρονων ανθρώπων δεν διακόπτονται στη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής ή των επαγγελματικών ταξιδιών. Στους προορισμούς που έχουν συγκροτήματα εμπορικών καταστημάτων, υπαίθριες αγορές, εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα, η καταναλωτική δραστηριότητα γίνεται μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή της καθημερινότητας στις πόλεις κατοικίας.

 

Ακόμα και σε προορισμούς παραλίες που δεν έχουν τόσα πολλά καταστήματα, είναι σημαντικό να μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίζει που μπορεί να ψωνίσει τι. Ένας τουρίστας δεν ενδιαφέρεται μόνο για το σούπερ μάρκετ τροφίμων / ποτών και τα καταστήματα αναμνηστικών ειδών / σουβενίρ, αλλά και για το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικών ειδών, ένδυσης, οργανικών προιόντων υγείας, τοπικών παραδοσιακών τεχνών, κοσμημάτων και κάθε άλλης κατηγορίας. Οι ανάγκες δεν σταματούν στις διακοπές μας. Πολύ σημαντικά είναι τα καταστήματα αθλητικών ειδών που συνδέονται με τις παρεχόμενες δραστηριότητες στη θάλασσα και την παραλία, πχ surf shop, fitness accessories, bike shops, energy drinks, παπούτσια, κ.α.

 

Ολοένα και πιο πολύ οι τουρίστες αναζητούν υπηρεσίες περιποίησης του σώματος, υγιεινής και ομορφιάς, που συνήθως παρέχονται σε κέντρα SPA και Ευεξίας. Σε κάποια 5* κυρίως ξενοδοχεία παρέχονται υπηρεσίες SPA, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών διαμένει σε καταλύματα που δεν έχουν υπηρεσίες SPA, οπότε είναι φυσικό να τις αγοράσουν από την τοπική αγορά. Υπηρεσίες όπως σάουνα, μασάζ, καλλυντικά, μανικιουρ-πεντικιουρ, αρώματα, κ.α.