ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΤΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΤΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Οι παραλίες είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ, Μουσικά Πάρτυ, Ομιλίες, Παζάρια Βιβλίων, Γιορτές Κρασιού / Λαδιού ή άλλων τοπικών προιόντων. Όταν υπάρχει πολύμηνη συνεπής προετοιμασία τότε αυτές οι εκδηλώσεις έχουν και οικονομικά οφέλη.

 

Μια νέα κατηγορία θεματικής Φεστιβάλ αποτελεί η αναπαραγωγή ενός πετυχημένου Φεστιβάλ που ξεκίνησε σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε την μεγάλη φήμη που έχει ήδη δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσελκύσει τουρίστες. Σε γενικές γραμμές διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας μικρές και μεγάλες, εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Λίγες όμως έχουν καταφέρει να καθιερωθούν και να έχουν σταθερό θετικό πρόσημο εξόδων - εσόδων. Η συνέπεια και καλή προετοιμασία είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία, ειδικά όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε την διοργάνωση μια νέας εκδήλωσης. Χρειάζεται να ξεκινήσει η διαφήμιση 9 με 12 μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

 

Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα και στους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς, είναι πολύ μεγάλος, εκατοντάδες εκδηλώσεις γίνονται σε δεκάδες παραλίες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σας προτείνουμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παράδειγμα, να στοχεύσουμε στη διοργάνωση νέων μεγάλων εκδηλώσεων στους μήνες χαμηλής τουριστικής σεζόν, ώστε να ενισχύσουμε τον τουρισμό της περιοχής, ενώ στην καλοκαιρινή σεζόν να γίνονται μικρού κόστους εκδηλώσεις, όπως πάρτυ, τοπικές γιορτές, παζάρια που έχουν και εμπορικό ενδιαφέρον. Ο συνδυασμός πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων είναι μια επιτυχημένη πρακτική.

 

Στόχος είναι η πώληση τουριστικών πακέτων την περίοδο των εκδηλώσεων, αύξηση πληρότητας στα τουριστικά καταλύματα και έσοδα από κατανάλωση τουριστικών υπηρεσιών γενικά.